skip to Main Content

Intervju med VM-silvermedaljören Anita Stavik Aas

Du har precis kommit hem från VM i Tjeckien, hur gick det?

-Tävlingen gick jättebra! Det blev silver totalt, silver i knäböj och marklyft och brons i bänk, säger norska Anita. Kroppen fungerade bra, jag kände ingenting i ryggen, hade tre djupa fina knäböj, klarade till och med att hålla trycket i korsryggen när jag gjorde marklyften. Tekniken satt som den skulle!

 

Hur kom du i kontakt med naprapat första gången?

Jag blev rekommenderad att gå till Naprapatlandslaget av en träningskompis.

 

Vilka symptom/besvär hade du då?

Jag hade väldigt ont i korsrygg och säte.

 

Hur var naprapatens bemötande/ vilken hjälp fick du?

Det första mötet med naprapaten var en positiv upplevelse. Jag kände att jag blev tagen på allvar, jag blev grundligt undersökt och fick behandling som hjälpte redan från starten. Jag fick också flera övningar jag skulle göra hemma. Efter 6-7 behandlingar var jag helt bra, en vecka efter sista behandlingen var jag i full gång med träningen igen.

 

Hur kom det sig att du började styrkelyft?

Jag har tvåt barn som är aktiva styrkelyftare, jag följde med dom på träning och tyckte att den här träningsformen verkade både effektiv och rolig. Efter att ha tränat i 6 månader så var jag med på min första tävling.

 

Vad har du för personbästa i diverse grenar knäböj/bänk/mark?

Mitt personbästa är 150/70/155

 

 

Back To Top