skip to Main Content
Naprapat, Naprapatlandslaget

Naprapati

Hva er naprapati? Hva behandler en naprapat? Hvorfor skal man gå regelmessig?

Naprapatlandslagets terapeuter har et godt rykte og samarbeider i dag med blant annet en håndfull landslag, en stor del av danseeliten, samtlige forsikringsselskap, et 100-talls bedrifter og flere tusen privatpersoner. Vi gjør vårt beste for å kombinere det nyeste av forskning med å tenke helhetlig, velprøvd erfarenhet og mye sunn fornuft. Vi er veldig stolte over at dere velger oss og håper å kunne bygge videre på tilliten. Vi har en moderne tilnærming til helse. Naprapatlandslaget behandler akutte lidelser i muskel-og ledd, men tilbyr også regelmessige behandlinger for den som ønsker forebyggende og prestasjons-økende hjelp. Det er tross alt bedre og lettere å leve med en balansert kropp enn en skjør og stiv kropp.

Naprapaten undersøker, diagnostiserer og behandler med mange ulike teknikker så som: leddjusteringer (HVLA/ manipulasjon), mobilisering, artikulering (leddbehandlinger), massasje, tøying, triggerpunktsbehandling (muskel og mykdelsbehandlinger), trykkbølgebehandling, medisinsk akupunktur m.m.

Trykkbølgebehandling

Hva er trykkbølgebehandling? Hva behandles med trykkbølge?

Trykkbølgebehandling (Shockwave Therapy) er en vitenskapelig bevist metode som behandler effektivt langvarige smerter i ledd, sener og muskler. Trykkbølgebehandling kan være en ekstremt god behandlingsmetode og fungerer bra på både skadde toppidrettsutøvere og kontorister med langvarige smerter. I toppidrett har trykkbølgebehandling blitt brukt i flere tiår, og den har i dag sprett seg til flere mennesker.

For hva?

Skuldersmerte, forkalket skulder, tennis- og golfalbue, akillesbetennelse, plantarfascitt, løperkne, hopperkne, hoftesmerter, benhinnebetennelse, lyskesmerte, mortons tå, triggerpunkter…

For hvem?

For alle som ikke er gravide, tar blodfortynnende, har kreft, blodsykdom, eller har pacemaker.

Hvordan går det til?

Naprapatlandslaget behandler som regel både manuellt og dersom nødvendig med trykkbølgebehandling. Trykkbølgebehandling i seg selv tar 5-10 minutter og normalt holder det med mellom 3-5 behandlinger, med ca en ukes mellomrom.

Akupunktur

Hva er akupunktur? Hva behandler vi?

Vi bruker ulike typer akupunktur: Medisinsk akupunktur,  TMC (tradisjonell kinesisk), dry needling (akupunktur i såkalte triggerpunkter) og Acunova/Aculine- alt avhengig av symptomer og behandlere. Som naprapat har vi midlertidig ikke lov til å behandle annet enn problemer fra det såkalte muskel-skjelettsystemet. Dette betyr at vi ikke behandler allergier, sykdommer i organer, hormonelle problemer osv. Men vi behandler andre problem som:

 • Muskelsmerte
 • Hodepine
 • Korsryggsmerte
 • Hekseskudd
 • Stiv nakke
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Tennis- og golfalbue
 • Benhinnebetennelse
 • Smerte ut i armene
 • Plantarfascitt
 • Piriformissyndrom
 • Isjias
 • Knesmerter
 • Strekk
 • Skuldersmerte
 • Osv

Funksjonell nevrologi

Funksjonell nevrologi er en spennende tilnærming til undersøkelse og behandling av funksjonsforstyrrelser i hjernen og nervesystemet. Behandlingen tar sikte på å optimalisere hjernefunksjonen din. Gjennom omfattende studier av hjernen og ryggmargen vet vi idag mye om hvordan nervesystemet og hjernen kan påvirkes, og i funksjonell nevrologi brukes standardiserte og avanserte nevrologiske undersøkelser for å diagnostisere områder med nedsatt hjernefunksjon. Dette skiller seg fra standard medisinsk nevrologi; vi ser etter elektriske problemer der hjernen ikke fungerer som den skal, og gjennom behandling påvirkes hjernen til å fungere korrekt. Normalt er medisinsk nevrologi-behandling bare tilgjengelig i tilfeller der det er faktisk sykdom/ ødeleggelse av hjernen.

Tilnærmingen gjennom funksjonell nevrologi ble opprinnelig brukt for å behandle hjernerystelse og hjerneskader, men kunnskapsfeltet er utvidet til de mest kjente nevrologiske sykdommene.

Gjennom behandling kan vi aldri love å kurere noen sykdom, men ved å optimalisere hjernefunksjonen har tusenvis av pasienter fått fullstendig eller delvis lettelse fra; hjerneskader, hjernerystelse, migrene, svimmelhet, hjerneslag, bevegelsesforstyrrelser, lærevansker, kroniske smertesyndrom og mer. Disse forholdene bør alltid undersøkes og følges opp av din medisinske nevrolog (spesialist-lege), men anvendelsen av funksjonell nevrologi har vist seg å hjelpe til ved mange forskjellige tilfeller av funksjonssvikt i hjernen og ryggmargen.

Book en avtale i dag for å se om funksjonell nevrologi kan hjelpe deg med din kroniske lidelse!

Hos Naprapatlandslaget har vi dette tilbudet tilgjengelig i Oslo ved klinikken ved Nationaltheatret. Les mer om Dr. Of Chiropractic Neurology, Jonathan Arkin, her.

Back To Top