Behandlingsmetoder

Våre behandlingsmetoder

Naprapatlandslagets behandlere har flere behandlingsmetoder å velge mellom, noe som gjør at vi kan skreddersy den behandlingen vi anser som mest skånsom og effektiv for de plagene den unike pasienten har. Naprapati som behandlingsform har en rekke ulike teknikker som for å gjenopprette normal funksjon i muskler og ledd. I tillegg til naprapatiens behandlingsmetoder som leddjusteringer og muskelteknikker, kan du hos oss også få medisinsk akupunktur med mer.  Vi har også kiropraktorer og fysioterapeuter i kjeden, men kun på noen få steder.

Naprapati

Hva er naprapati, og hvordan behandler en naprapat? 

Naprapati er et yrke og disiplin innen manuell medisin. Naprapaten har spesialisert seg på skjelett- og muskelproblemer og behandler alle problemer knyttet til muskler og ledd. Typiske problemer som naprapaten ser er ryggsmerter, nakkeproblemer, vond skulder, hodepine og idrettsskader. Naprapaten undersøker, diagnostiserer og behandler deretter med en rekke ulike teknikker: manipulasjon, mobilisering, artikulasjon (leddbehandlinger), massasje, tøying, triggerpunktbehandling (muskel- og bløtvevsbehandling), trykkbølgebehandling m.m.

Naprapatin ble grunnlagt av Oakley Smith på slutten av 1800-tallet. Navnet naprapati kommer fra tsjekkisk napravit (korrigere) og latin patos (lidelse) – «korrigere årsak til lidelse».

Naprapatlandslagets terapeuter har et meget godt rykte og brukes i dag av bl.a. en håndfull landslag, en stor del av danseliten, alle forsikringsselskaper, rundt 100 bedrifter og flere tusen privatpersoner. Vi gjør vårt beste for å gi våre pasienter best mulig omsorg, hvor vi følger det siste innen forskning og etablert vitenskap, og samtidig har en helhetlig tilnærming med dokumentert erfaring og sunn fornuft – «det vi vet fungerer». Vi er veldig stolte over at du velger oss og håper å kunne forvalte tilliten din! Vi har et moderne tilnærming til terapi, og ser gjerne at du kommer regelmessig og forebyggende. Det er bedre og morsommere å leve i en fungerende kropp enn en smertefull begrenset kropp.

Funksjonell nevrologi

Funksjonell nevrologi er en spennende tilnærming til undersøkelse og behandling av funksjonsforstyrrelser i hjernen og nervesystemet. Behandlingen tar sikte på å optimalisere hjernefunksjonen din. Gjennom omfattende studier av hjernen og ryggmargen vet vi idag mye om hvordan nervesystemet og hjernen kan påvirkes, og i funksjonell nevrologi brukes standardiserte og avanserte nevrologiske undersøkelser for å diagnostisere områder med nedsatt hjernefunksjon. Dette skiller seg fra standard medisinsk nevrologi; vi ser etter elektriske problemer der hjernen ikke fungerer som den skal, og gjennom behandling påvirkes hjernen til å fungere korrekt. Normalt er medisinsk nevrologi-behandling bare tilgjengelig i tilfeller der det er faktisk sykdom/ ødeleggelse av hjernen.

Tilnærmingen gjennom funksjonell nevrologi ble opprinnelig brukt for å behandle hjernerystelse og hjerneskader, men kunnskapsfeltet er utvidet til de mest kjente nevrologiske sykdommene.

Gjennom behandling kan vi aldri love å kurere noen sykdom, men ved å optimalisere hjernefunksjonen har tusenvis av pasienter fått fullstendig eller delvis lettelse fra; hjerneskader, hjernerystelse, migrene, svimmelhet, hjerneslag, bevegelsesforstyrrelser, lærevansker, kroniske smertesyndrom og mer. Disse forholdene bør alltid undersøkes og følges opp av din medisinske nevrolog (spesialist-lege), men anvendelsen av funksjonell nevrologi har vist seg å hjelpe til ved mange forskjellige tilfeller av funksjonssvikt i hjernen og ryggmargen.

Book en avtale i dag for å se om funksjonell nevrologi kan hjelpe deg med din kroniske lidelse!

Hos Naprapatlandslaget har vi dette tilbudet tilgjengelig i Oslo ved klinikken ved Nationaltheatret. Les mer om Dr. Of Chiropractic Neurology, Jonathan Arkin, her.

Trykkbølgebehandling

Hva er trykkbølgebehandling? Hva behandles med trykkbølge?

Trykkbølgebehandling (Shockwave Therapy) er en vitenskapelig bevist metode som behandler effektivt langvarige smerter i ledd, sener og muskler. Trykkbølgebehandling kan være en ekstremt god behandlingsmetode og fungerer bra på både skadde toppidrettsutøvere og kontorister med langvarige smerter. I toppidrett har trykkbølgebehandling blitt brukt i flere tiår, og i dag brukes trykkbølge enten som et supplement til annen behandling, eller som eneste behandlingsmetoden, ved plager i sene- og muskelfester.

Hvilke plager behandles med trykkbølge?

Strukturer som sener og muskelfester er de områdene som trykkbølgebehandlingen har størst effekt. Plager som ofte behandles med dette er skuldersmerte/ impingement, forkalket skulder, tennis- og golfalbue, akillesbetennelse, plantarfascitt, løperkne, hopperkne, hoftesmerter, benhinnebetennelse og lyskesmerte.

Hvem behandles med trykkbølge?

Trykkbølge kan brukes på alle som ikke er gravide, tar blodfortynnende, har kreft, blodsykdom, eller har pacemaker.

Hvordan fungerer det?

Naprapatlandslaget behandler som regel både manuell og dersom nødvendig med trykkbølgebehandling. Trykkbølgebehandling i seg selv tar 5-10 minutter og normalt holder det med mellom 3-5 behandlinger, med ca en ukes mellomrom.

Akupunktur

 
Akupunktur er en skånsom og effektiv behandlingsmetode. Teknologien ble utviklet i Kina for flere tusen år siden. Gjennom moderne forskning finnes det i dag andre typer forklaringsmodeller når man skal forklare virkningsmekanismene bak effekten av akupunktur, enn det var i datidens Kina. Ved å påvirke reseptorer i blant annet hud og muskler får man et stimuli som påvirker nervesystemet og normaliserer blant annet blodsirkulasjonen.

Les mer om symptomene vi behandler på Naprapatlandslaget her. Eller finn en klinikk nær deg.