Blogg

Finn ditt løpesteg med Naprapatlandslaget RUN

Bli med oss på vårens løpekurs – så får du en ny løpeopplevelse!

En kropp som fungerer (og leverer) har en «flyt», det vil si at alle kroppssystemene opererer som de er tenkt, uten hindring. Nervesystemet vil da sende signaler som det skal. Hvordan får man det til? “Naprapatlandslaget Run” er et løpekurs for å lære å løpe naturlig.
Gjennom rett bevegelse vekkes de reflekser som er nedarvet i vårt DNA. Når kroppen beveger seg rett, påvirkes alle systemene i kroppen. Det VIRKELIGE fundamentet for effektiv, sikker løping, får du gjennom å bli bevisst på hvordan din kropp beveger seg, hvor begrensningene er – og få input til hvordan optimere bevegelsen på din måte. Når vi beveger oss (gange og løping) med begrensinger i bevegelsene grunnet gamle kompensasjoner, opprettholder vi feil som skaper feilbelastning. For hvert steg i «gammelt mønster» blir bevegelsen mer inngravert i nervesystemet.

Oppgaven under kurset “Naprapatlandslaget Run”, er å få kontakt med det kroppslige feedbacksystemet, og gjennom trening og korrigeringav de grunnleggende motoriske mønstrene, få tilgang til de ressursene som kroppen huser, men som ikke blir frigjort på grunn av «virus i systemet». “Naprapatlandslaget Run” er «Norton Anti-virus scann» for din kropp.

Kurset er praktisk rettet og er tilgjengelig for alle. Vi analyserer og korrigerer de feil som opprettholder begrensninger i systemet. Utgangspunktet og filosofien i dette kurset er hentet fra bevegelsesmekanikk og hvordan kroppen optimalt beveger seg, til forskjell fra at vi viser «et perfekt, universellt løpesteg» som «alle» skal ha. At du får oppleve begrensninger i din måte å bevege deg på, og få gjort små justeringer i ditt løpssteg, er det det som gjør dette kurset unikt.

joggkurs.174058

Fokus ligger på rett bevegelse, ikke kondisjon. Det passer derfor alle, det er ikke krav til tempo, så det er trygt å stille for sofapoteter og eliteløpere.
Noen punkter vi kommer til å belyse/ trene på:
• Spenningsforholdet i kjeven og nakken for en fri kropp (for høy spenning skaper forandring i hele bevegelseskjeden)
• Hvordan skal foten settes ned? (rett frem, legg merke til de som løper og hvordan foten settes ned (ofte) på utsiden, gjerne med en «sveivende» bevegelse med underbeinet grunnet feil i mekanikken i mage/ rygg)
• Bevegelse av hoftene
• Armenes posisjon i pendlingen (se rundt deg på folk som går/ springer, og legg merke til asymmetrien, og at arme(e) pendler inn foran kroppen, en kompensasjon for dårlig bevegelse)
• Skuldrenes innvirkning på løping

 

 

Du stiller i treningstøy.

Hvor: Jarmyra «Stadion», Bærum

Når: Onsdag 25.mai kl 18.30

Pris: 200 kr. Betaling kontant eller kort på stedet.

Påmelding: jl@naprapatlandslaget.no

Vel møtt!

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email