Blogg

Foam roller – hvilke øvelser er best?

Foam roller er en skumrulle som bruker til å løsne opp spente muskler og bindevev. Den har vært populær en tid på treningssenter og for hjemmebruk. Men hvordan bruker du foam rolleren mest effektivt?

Den vanligste måten foam rolleren brukes på er å rulle en spesifikk kroppsdel fram og tilbake slik at man får en «massasje» av området. Dette er en enkel og billig måte å påvirke blodsirkulasjonen til bindevevet på, men her får du noen alternativ som vi mener er enda mer effektive for bedret holdning og funksjon:

ØVELSER MED FOAM ROLLER:

Ryggraden er sentral for optimal funksjon, også for armer og bein. En stiv ryggrad gir ikke de samme gode forutsetningene som en ryggrad som er bevegelig og har optimale kurvaturer. Kurvaturene er de du kan se fra siden, den så kalte S-formen som skaper svai i korsryggen og nakken. To gode øvelser for å ivareta ryggen din med foam roller kommer her:

 

  1. Horisontal mobilisering. Legg foam rolleren på et stivt område i ryggen, og legg deg tilbake over den med hendene foldet brak nakken for å avlaste denne. Dette hjelper deg å skape en så kalt ekstensjon, eller bakoverbøyning i ryggen, samtidig åpner du opp mellomgulvet på fremsiden, et område som ofte er stivt dersom man sitter mye.
Horisontal mobilisering med foam roller

 

2. Longitudinell mobilisering. Nå legger du foam rolleren på langs under ryggraden (forutsetter en foam roller med lengde). Rullen skal være så lang at du ligger på den med korsbeinet og hodet. Ligg slik i flere minutter og pust, på denne måten hjelper tyngdekraften deg med å optimere holdningen, da hofte, skuldre og hodet kommer i linje.

Longitudinell mobilisering med foam roller

 

 

Du kan også rotere på rullen; beina den ene veien og overkroppen motsatt vei. Longitudinell mobilisering med rotasjon på foam roller

 

Øvelsene skal gi deg en mer fleksibel ryggrad og bedre holdning, noe som er enda viktigere enn lokal massasje på musklene dine i armer og bein med foam rolleren. Kjøpe en foam roller i hel eller halv lengde? Se Clinics.no eller Naprapatlandslaget.no 

Lykke til!

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email