Blogg

Kom i gang med treningen – nå er bedre enn «senere»

Vinteren nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å forberede seg på de kalde månedene som kommer. Å ha en aktiv og sunn livsstil er ikke bare viktig for å holde seg i form, men det kan også bidra til å øke trivselen i vintermånedene. I dette blogginnlegget skal vi se på noen enkle grep du kan ta for å starte en aktiv og sunn livsstil nå, slik at du kan fortsette den gjennom vinteren.

Det er kanskje lettere å starte nå, når du kanskje fortsatt har litt energi til overs fra sommeren. I løpet av kort tid vil det komme «kortere dager», med mindre lys og fallende nivåer av vitamin D i kroppen. «Å ta tak i treningen” i desember er kanskje vanskeligere enn å starte nå og fortsette utover vinteren når du først finner pulsen. La oss komme i gang;

Sett deg mål og lag en plan

  • Det første trinnet i å starte en aktiv livsstil er å sette seg realistiske mål og lage en plan for å oppnå dem. Målene kan variere fra å gå ned i vekt til å øke din fysiske styrke eller forbedre kondisjon eller balanse. Ved å ha klare mål og en vei videre, blir det lettere å holde motivasjonen oppe.

Finn en treningsform du liker

  • Det er viktig å finne en treningsform du virkelig liker. Det kan være alt fra å gå turer, sykle, svømme, danse eller trene i treningsstudioet. Når du gjør noe du elsker, vil du glede deg til treningen, noe som øker sjansene for at du fortsetter med det langt utover vinteren.

Lag en treningsrutine

  • For å gjøre trening til en del av hverdagen din, er det viktig å lage en fast treningsrutine. Planlegg tid i kalenderen for trening og prøv å holde deg til den. Jo mer konsekvent du er, jo mer fremgang vil du se. Liker du å trene alene eller sammen med andre? Gjør det som passer deg!

Varier treningen din

  • Å gjøre den samme øvelsen hver dag kan bli kjedelig i lengden. Prøv å variere treningen ved å inkludere ulike aktiviteter og øvelser. Det forhindrer ikke bare kjedsomhet, men gir også bedre resultater.

Sett realistiske forventninger

  • Ikke forvent å se umiddelbare resultater. Å nå dine mål krever tid og krefter. Fokuser heller på de positive endringene du føler i kropp og sinn. Ofte tenker folk at «hver trening føles bra», men de langsiktige opplevde forbedringene kan ta uker eller måneder å oppleve. Husk dette når motivasjonen ikke blomstrer.

Spis sunt

  • Trening og kosthold går hånd i hånd. Å spise et balansert og næringsrikt kosthold er avgjørende for din helse og velvære. Sørg for å inkludere en rekke matvarer i kostholdet ditt og unngå å spise for mye bearbeidet mat.

Drikk vann

  • Vann er livsviktig for kroppen, uansett årstid. Sørg for å drikke nok vann for å holde deg hydrert, selv når det er kaldt ute.

Søk støtte fra andre

  • Å trene med venner eller familie kan være en god måte å holde motivasjonen oppe. Du kan også vurdere å bli med i en treningsgruppe eller ansette en trener for ytterligere støtte og veiledning.

Ta vare på kroppen din

  • Ikke glem å inkludere restitusjon og tøying i treningsrutinen din. Det er viktig å ta vare på kroppen for å unngå skader og forbedre ytelsen.

Vær tålmodig

  • Å starte og opprettholde en aktiv og sunn livsstil er en reise som tar tid. Vær tålmodig med deg selv og vær forberedt på at det kommer utfordringer underveis.

Ved å ta disse trinnene kan du starte en aktiv og sunn livsstil nå og fortsette den gjennom vinteren. Husk at det viktigste er å finne treningsglede og å ta vare på kroppen. Med riktig holdning og engasjement vil du kunne nyte de positive effektene av en aktiv livsstil hele året. Husk at du gjør dette for din egen skyld (og kanskje for å ha mer energi for andre). Men gjør det på din egen måte, slik at det blir meningsfylt, morsomt og fremfor alt gjort over tid.

Lykke til med å komme i gang og fortsette!

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email