skip to Main Content

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern. Vi respekterer din rett til personvern, og all behandling av personopplysninger skjer i henhold til norsk personvernlovgivning. Vi behandler også personopplysninger for å kunne gi deg tilbud, anbefalinger og innhold tilpasset ditt bruksmønster, til analyse for å forstå markedstrendene og for å begrense misbruk av tjenestene. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Som eksempel kan nevnes navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

Hva slags opplysninger samler vi inn?

Vi registrerer personopplysninger om når du sender inn skjema til påmelding/ nyhetsbrev. Disse opplysningene lagres i vår database for å yte eller sikre leveranse av den tjenesten du har bestilt, for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel.

Likeledes vil vi lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post eksempelvis til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i epostforespørsler slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi lagrer også anonymiserte data om hva brukerne våre lurer på, slik at vi kan forbedre tjenestene våre.

Annen informasjon som samles inn – via nettleser (cookies):

Hva er cookies? En cookie (også kalt informasjonskapsel) er en liten fil som lagres på enheten din. Den lagrer informasjon om hvordan du har brukt nettstedet vårt, for eksempel husker den hvilket produkt du så på sist. Filen er ikke skadelig, den kan ikke inneholde virus eller programmeringskoder.? De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies. Ved å bruke denne nettsiden samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser. Vær trygg på at vi  lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Hva brukes cookies til?

Vi er interessert i denne informasjonen for å kunne gjøre tjenestene våre mer brukervennlige, for å få innsikt som kan brukes til utvikle nettsiden slik at den er relevant for våre besøkende og for markedsføringsformål. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Hvilke cookies bruker nettstedet:

Session_id – setter en  “sesjons id” mens du er på nettsiden, for å kunne holde rede på varer du legger i handlekurven. Denne cookien slettes så snart du lukker nettleseren.

Google Analytics cookies:

__utmz ser hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider. Vi bruker Google Analytics internt på våre sider.
__utma holder styr på hvor mange ganger du har vært inne på våre sider, slik at vi kan se hvor mange brukere vi har som er inne for første gang og hvor mange som kommer innom våre sider oftere.
__utmb og __utmc holder styr på hvor lenge du oppholder deg på nettsidene våre når du besøker dem. Disse slettes når du forlater våre sider.

Hvis du vil deaktivere cookies

Du kan selv velge å endre innstillingene i nettleseren din slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert, men du kan da kan oppleve at enkelte funksjoner på nettstedet ikke fungerer optimalt. Du kan også velge en innstilling som gir deg beskjed hver gang en cookie dukker opp, og deretter kan du bestemme i hvert enkelt tilfelle, om du vil tillate det eller ikke.

Deling av informasjonen

(Nettsted/eier) vil ikke dele, selge, formidle eller på annen måte utlevere personopplysninger om deg på annen måte enn det som fremgår av denne personvernerklæringen med mindre vi er pålagt dette som følge av en bindende rettsavgjørelse eller vi har innhentet ditt samtykke. Dette er imidlertid ikke til hinder for at vi kan benytte en databehandler som behandler personopplysningene på våre vegne i henhold til avtale som beskrevet i personopplysningsloven § 15. Databehandlere som får tilgang til din personinformasjon i forbindelse med levering av tjenester til (nettsted)(eksempelvis når vi bruker en tredjepart til å gjennomføre betalingstransaksjoner eller lagre informasjon på en webserver) er underlagt taushetsplikt, og de har ikke lov å bruke denne informasjonen på noen annen måte enn i utførelsen av tjenester for oss.

Sletting av personopplysninger

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.  I tillegg vil du som bruker når som helst kunne be oss om å slette opplysninger knyttet til deg som bruker, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til (eksempelvis et abonnement) eller det er lovpålagt å oppbevare opplysningene en viss tid (eksempelvis visse opplysninger knyttet til kjøp av tjenester i henhold til regnskapslovgivningen).

Mer informasjon om Informasjonskapsler

Dersom du ikke vil bli sporet av google analytics finnes det en OPT-OUT side hvor du kan stille inn dette:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/
Dersom du vil se hva google bruker for å vise annonser til deg, og evnt justere dette kan du besøke denne siden:
https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated

Back To Top