Blogg

Frozen Shoulder

Mellom 2-5 % av befolkningen blir rammet av frossen skulder. Årsaken til denne tilstanden er ukjent, men kvinner i middelalderen og personer med insulintrengende diabetes er i rissikogruppen. Bakgrunden til tilstanden er en betennelse i den kapselen som omgir skulderleddet. Symtomene er diffus verk i skulderen med utstråling til over-/ underarm, samt bevegelsesinnskrenkning. Smertene blir ofte forverret nattetid. En ekte frozen shoulder smerter ofte 6 mnd, etter dette er skulderen smertefri, men har minsket evne til bevegelighet i opp til 2 år. Tilstanden kan behandles hos naprapaten med teknikker som virker smertedempende. I naprapatens filosofi kan det tenkes at årsaken til denne tilstanden oppstår etter lang tids feilbelastning av strukturene i skulderen. En smertetilstand i kroppen er et varselsignal om at noe skal rettes opp, og skal tas på allvor.

Frozen shuolder med betennelse i leddkapselen er svært uvanlig årsak til skuldersmerte. Skulderen er kroppens mest komplekse ledd, og mange muskler jobber sammen for at leddflatene skal passe hverandre, og at ingen strukturer (muskler/leddbånd/leddkapsel/slimposer/blodkar/nerver) skal overbelastes. Feil bevegelsesmønster og dårlig holdning (se ”kroppsholdning (bodyposture)) kan føre til at disse strukturene feilbelastes. Kroppen reagerer på dette med et smertesignal (vondt i skulderen).

Naprapaten korrigerer dette med justeringer av ryggraden, som skaper forutsetning for at skulderen kan brukes uten å overbelaste strukturene.

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email