Blogg

Hvorfor har jeg vondt i hoften?

Når du bruker hoften (for eksempel ved å gå og løpe), bidrar en bruskpute til å forhindre friksjon når hoftebenet beveger seg i sokkelen.

Til tross for hoftens holdbarhet er hofteleddet ikke uforgjengelig. Med alderen og bruken kan «brusken» bli slitt eller skadet. Muskler og sener i hoften kan også bli trette.

[vcex_divider_dots color=»#dd3333″ margin_top=»10″ margin_bottom=»10″]

Her er fire årsaker som kan forårsake ubehag i hoften og hvordan du kan få en smertefri lindring:

Leddgikt:

Slitasjegikt og revmatoid artritt er blant de vanligste årsakene til hoftesmerter, spesielt hos eldre voksne. Leddgikt fører til betennelse i hofteleddet og nedbrytning av brusk som puter hoftebenene dine. Smerten blir gradvis verre. Personer med leddgikt føler også stivhet og har redusert rekkevidde av bevegelse i hoften.

Bursitt.

Bursae er væskesekker som finnes mellom vev som ben, muskler og sener. De lindrer friksjonen fra disse vevene å gni sammen. Når bursae blir betent, kan de forårsake smerte. Betennelse av bursae skyldes vanligvis repeterende aktiviteter som overbelaster eller irriterer hofteleddet.

Senebetennelse.

Tendons er de tykke båndene av vev som knyttes til muskler. Tendinitt er betennelse eller irritasjon av sener. Det er vanligvis forårsaket av repeterende overbruk.

Muskel- eller senestamme.

Gjentatte aktiviteter kan sette seg i muskler, sener og leddbånd som støtter hoftene. Når de blir betente på grunn av overbruk, kan de forårsake smerte og forhindre hoften i å jobbe normalt.

[vcex_button url=»https://www.naprapatlandslaget.no/klinikker/» title=»Visit Site» style=»flat» align=»midle» color=»pink» size=»small» target=»self» rel=»none»]Våre klinikker[/vcex_button]

Behandling:

Leddjustering:

Å justere ledd er hammeren i verktøykassen til Naprapaten. Ofte skyldes smerter og problemer at leddene beveger seg for mye («hypermobile») eller at de beveger seg for lite («hypomobile»/«låst»). Ofte er dette kombinert, da kroppen kompenserer for stivhet i ledd med å ta ut mer bevegelse fra andre ledd i nærheten. Naprapaten kan skape bedre bevegelighet i låste ledd ved å gi en hurtig impuls mot leddet. Man bryter da bindinger i vevet i leddet og dette øker leddbevegeligheten. På denne måten kan naprapaten få stive ledd til å begynne å bevege seg bedre, og dette vil igjen bidra til at ledd som beveger seg for mye også vil normalisere bevegeligheten.

Klassisk rehabilitering

Naprapaten vil ved behov bruke ulike øvelser i behandlingen for å styrke viktige muskler og skape bevegelighet i ledd.

Ischemisk trykk

Naprapaten behandler stive muskler ved å lokalisere triggerpunkter i muskelen og gir et manuelt press mot disse punktene. Naprapatenn bryter på denne måten ned sammentrekninger i muskelvevet og muskelen slapper mer av, og funksjonen til muskelen blir bedre.

Nålbehandling

Naprapaten bruker nålebehandling dersom det er nødvendig for å få stive muskler til å slappe mer av. Dette gjøres ved at naprapaten lokaliserer triggerpunkt i muskelen og stikker en tynn nål i dette punktet. Om naprapaten treffer får pasienten en liten rykning i muskelfibrene og muskelen slapper mer av. Dette oppleves av de aller fleste som ikke mer enn et mildt ubehag.

 

[vcex_button url=»https://www.naprapatlandslaget.no/vare-priser/» title=»Visit Site» style=»flat» align=»midle» color=»dark blue» size=»small» target=»self» rel=»none»]Se priser for behandling[/vcex_button]

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email