Blogg

Løpeskader?

Våren og høsten er typiske perioder for løpetrening, og med mange mosjons- og konkurranseløp. Når treningsmengden øker plutselig, kan det oppstå problemer ved selve treningen, eller etter løpeturen. Felles for løpeskader eller smerter i forbindelse med løping, er at kroppen beveger seg uten optimal funksjon, som resulterer i økt belastning og dermed smerte. Vanlige områder som kan trøble for løperen er hofte, kne eller fot.

 

Her følger noen tips for å unngå problemer når du springer, eller hvordan du kan rehabilitere deg dersom skaden er skjedd;

 

  • Spring i skog og mark. Et mykt underlag og kupert terreng er skånsomt for kroppen, og er mer stimulerende for nervesystemet enn en joggetur på hard og flat asfalt.
  • Gjør alternativ trening. Gi kondisen et løft men uten å belaste kroppen likt hver økt. Ta deg en tur på sykkelen eller i svømmehallen innimellom.
  • Tren styrketrening. Kvalitet i nerve-muskelsamspillet øker du kanskje mest effektivt med styrketrening. Forskjellige typer av utfall er spesielt bra for deg som springer, og har krav til at benet skal tåle stor belastning.
  • Utfør andre typer av øvelser som hjelper deg til en mer funksjonell kropp. Bevegelighetstrening er gull for alle som ønsker en smertefri kropp.

 

Her har du en øvelse som er fin for smerter i rygg, hofte, kne eller fot. Gjennom å ligge flatt med bekkenet på gulvet får du ”behandling” av tyngdekraften som skaper symmetri i hofter og får musklene i korsryggen til å slappe av. Legg deg ned med føttene på en stol eller lignende, slik at knær og hofter er i 90 grader. Hendene legger du ned langs siden, men håndflatene oppover. Ligg i denne posisjonen i 5-15 minutter, til du kjenner at korsryggen får bedre kontakt med gulvet.

I tillegg til gode øvelser, smart aktiv hvile og andre smarte triks, er det bra å få noen profesjonelle til å undersøke og behandle det du ikke kommer til selv. Vi hjelper deg med undersøkelse, behandling og rehabilitering, slik at di kan bli raskere, bedre, og slippe løpeskader fremover.

Her finner du klinikkene våre og booker time for behandling og veiledning

Les gjerne tidligere innlegg på bloggen, f.eks. Råd for deg som skal løpe maraton for første gang. 

Trenger du strikk, slynger eller en foam roller til trening og egen rehabilitering? Sjekk ut Clinics.no her

Liggende 90, en flott øvelse for å unngå løpeskader

#running

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email