Blogg

Migrene

Migrene kalles også hemicrania (gresk: halve hodet). Hodepinen er lokalisert til halve hodet, men kan også forekomme på begge sider. Migrene er et arvelig fenomen. 60- 80 % av de som er berørt av migreneplager har dette i familien. Man kan se at kvinner er overrepresentert, men også menn har problemer med migrene. Det kjedeligste er at den irriterende hodepinen kommer ofte i helger og fridager der man slapper av. Dette er en tilsand som plager store deler av befolkningen, og som hindrer en smertefri hverdag. Hva kan Naprapaten gjøre?

Årsaken til migrene er til stor del en fysiologisk prosess som Naprapaten kan påvirke. Det som skjer ved et migreneanfall er at blodårene som fører blod til nakkeregionen og videre mot hjernen kontraherer (trekker seg sammen) for så etter en kort stund dilatere (øker i omkrets). Dette leder til et økt trykk i blodårene i hjernen og man får en aseptisk inflammatorisk prosess i de små blodårene i hjernen som irriterer hjernehinnene. Ved å øke sirkulasjonen i musklene og justere feilstillinger i nakkeregionen kan naprapaten ta bort de provoserende faktorene som muligens er med på å utløse migrene.

Smertene sitter oftest lokalisert over øyet, i pannen, eller ved tinningen. Det kan også stråle mot issen og nakkeregionen. Det er heller ikke uvanlig at man blir ekstra følsom for lys eller lyder. Plagene kan komme i perioder fra en gang i måneden til flere ganger i uken. Noen opplever en så kaldt aura før de får anfallet. Andre får bare sterk hodepine. Det kan variere på hvilken side hodepinen sitter på fra gang til gang. Store individuelle forskjeller ser man når det gjelder hvordan migrenen utarter seg.

Stress, lite søvn, uregelmessig matinntak, låsninger i nakken og spente muskler er noe som kan utløse migrenen.

Ta kontakt med din nærmeste Naprapatlandslagsklinikk for flere spørsmål og konsultasjon. Naprapatene på våre klinikker behandler dine plager slik at du kan yte mer.

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email