Blogg

Slik lykkes du med nyttårsforsett

Nytt år nye muligheter! 

– og slik lykkes du med nyttårsforsettene dine:

Har du noen nye ønsker for hva det nye året skal bringe? Da står du i et veivalg. Enten kommer du til å lykkes, eller så kommer du ikke til å lykkes. Din motivasjon og dine strategier er i hovedsak det som bestemmer utfallet. Naprapat og mentaltrener Ole Haslestad veileder deg til hvordan du lykkes med dine helseforandringer.

[vcex_divider_dots color=»#dd3333″ margin_top=»10″ margin_bottom=»10″]

Kalenderårsskifte er en vanlig tid for å evaluere seg selv og det livet man lever, hvordan året har gått og hva man ønsker for det kommende året. Mange setter seg mål i form av nyttårsforsetter. Allerede her finnes det en potensiell fallgrop; fokuset å skape forandring på grunn av at det er et nytt år. For sannheten er at motivasjon er sentral for å klare en atferdsendring, og det må graves dypere i lommene enn at det er nyttårsaften for å vekke de indre drivkreftene som muliggjør forandring, og ikke minst, å holde forandringen over tid slik at det blir en vane gjennom året og ikke stopper opp i januar.

Det finnes bare en dag i året der forandring kan skje. Det er ikke i går, og ikke i morgen, men i dag.  Å velge nyttår som et symbol for forandring, og en startstrek for dette er bra, men du må som sagt være sikker på å jobbe med målet ditt slik at du vekker motivasjonen som skal til (for du har sikkert hørt at mange ikke klarer å holde sine forsetter?). Den mørkeste tiden på året, akkurat når sykdom og trøtthet er som mest tilstede i det norske folk, er vel kanskje ikke det mest optimale å initiere livsendringer – det krever nemlig energi for å skape endring. Men det er mulig, gitt at du er motivert nok (skaper motivasjon nok!), og velger rett strategi for det du ønsker å oppnå. Strategi er valg av tanker og aktiviteter for å oppnå målet du satt deg, noen er selvfølgelig bedre enn andre. Når det kommer til helse og god muskel og leddfunksjon, er følgende å betrakte som smarte valg, uansett om målet er god helse i seg selv, eller om du bare behøver bedre helse og mer energi for å skape forutsetninger for et annet type mål;

1. Sørg for at du får tilstrekkelig med søvn og hvile

Hvor mange timer dette er individuelt, men behovet er kanskje ikke tilfredsstilt dersom du lever et liv med mange baller i luften (mye å gjøre og ikke nok prioritet på hvile. Legg deg når du er trøtt istedenfor å bruke sene kveldstimer til skjermtid.

2. Beveg deg regelmessig.

Livet anno 2019 er et stillesittende liv, kollektivt sett. Selv de som trener 3 timer i uken er inaktive dersom de resterende 165 timene i uken tilbringes ikke-aktivt. Beveg deg gjerne hver dag, gå dersom du har mulighet istedenfor bilen/ kollektivtransport, kjøp piggdekk til sykkelen! Tren deg svett flere ganger i uken.

3. Vær snill mot deg selv, alt sitter i hodet i form av mind-set.

Er du i rute og gjennomfører etter planen? Gi deg da en klapp på skulderen og feir dine delmål og seirer. Dersom du ikke lykkes etter planen, gi deg selv litt slækk (men vit at dersom du ikke hopper opp hesten igjen og tar tak, så kommer du ikke i mål!).

4. Hold ut!

Disiplin definerer jeg som hvor flink du er til å holde avtaler du lager med deg selv. Har du satt et mål du var skikkelig gira på? Hadde du en god strategi og kjøreplan for å nå målet? Da er det bare å holde avtalen du gjorde, ikke gi opp!

[vcex_divider_dots color=»#dd3333″ margin_top=»10″ margin_bottom=»10″]

Lykke til med 2019 og prosjektene dine. Vi er her får å hjelpe deg holde kroppen frisk og rask.

Referanser: ”21 dager til en friskere og enklere hverdag”, av O. A. Haslestad, ISBN 9788230334317

Sliter du med Forward Head Posture? 

Ta en titt på denne videoen!

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email