Blogg

Trøtt og sliten?

Trøtt og sliten? Du er ikke alene.

Denne tiden av året hvor det blir mørkere kan ha utfordringer for alle. Både kropp og sinn påvirkes av kulde og mørke. Dette er tiden hvor hverdagen kan oppleves mer krevende og man kan fort miste litt “piffen”.  Det er ikke så rart om du føler det litt på kroppen når vi går mot vinter, mørketid har faktisk en effekt på oss her i nord.

[vcex_divider_dots color=»#dd3333″ margin_top=»10″ margin_bottom=»10″]

Sunn kropp og sunn mental helse

Ifølge tall fra Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer lider 5-10 prosent av befolkningen av vinterdepresjon.  Så det er ikke helt å se bort fra at du også kan merke til dette.

Hverdagen krever jo også sitt. Kanskje du studerer? Eksamensperioden er krevende og man har stress helt opp i nakken. Kanskje du har små barn og en krevende jobb som tar sitt? Alle faktorer som krever «litt mer» kan få glasset til å renne over.  Stress er ingen god venn i en tid hvor vi blir vandrende i et nesten konstant mørke. Når vi stresser danner vi ofte spenninger i musklene og kombinasjonen av stress og tunge tanker kan utvikle seg til smerter i nakke, og krype over til å bli en uvelkommen hodepine.  I en undersøkelse gjort i Storbritannia, viste det seg at hele tre av fire tilfeller av hodepine skyldes av stress. Så her gjelder det å prøve og senke skuldrene, behandle kroppen i en krevende periode av året. Helsa er faktisk det viktigste du har og Naprapaten har noen råd til denne årlige utfordringen:

Naprapatens kloke ord

Viktige tiltak du kan gjøre i en tid som krever litt mer enn de lyse vårdagene er for eksempel nålbehandeling (akupunktur). Denne metoden har en oppsiktsvekkende god effekt mot nedstemthet ifølge en pilotstudie, hvor da dette kan hjelpe kroppens egen produksjon av lykkehormonet Serotonin. I tillegg er det smertereduserende, hvilket også hjelper på når man ønsker mer energi i hverdagen, noe som kan være nyttig for alle. Om du har gått så langt at stresset har havnet helt opp i nakken og du har vondt eller føler at nakken er stiv, så kan Naprapaten gi deg noen sentrale øvelser som trener opp muskulaturen i nakken.

Generelt vil trening hjelpe deg stabilisere humør og kropp. Eksempel på øvelser som kan hjelpe deg å få ned spenn i nakken og skuldrene “på plass,” nedover og bakover, slik de burde være, er nedtrekk  og roing med strikk. En god holdning påvirker også humøret i positiv retning.  En kort tur i lunsjen med 5 minutter til litt bøy og tøy kan gjøre underverker for kroppe og sinn. Et annet grep man kan gjøre er også å investere i en dagslyslampe, som kan fungere som lysterapi om morgenen.

[vcex_button url=»https://www.naprapatlandslaget.no/hva-vi-behandler» title=»Visit Site» style=»flat» align=»left» color=»pink» size=»small» target=»self» rel=»none»]Hva behandler vi?[/vcex_button]

 

4  gode tiltak for bedre helse:

  1. Ifølge norsk helseinformatikk hjelper det også å oppsøke lys og lyse opp omgivelsene; trekk fra gardinene og skru opp lyset på jobb. Lys også opp hjemme.
  2. Aktivitet: stå opp tidlig og ta deg en 20 min gå-tur med rask gange. Dette kan gi deg energi ut i arbeidsdagen og kan bidra til en god døgnrytme.
  3. Kost: Spis mye forskjellige grønnsaker, lyst kjøtt og egg. Tenk at kroppen skal ha gode vitaminer og fettsyrer for å jobbe seg gjennom vinteren.
  4. Dra til Naprapaten og få en god behandling for muskler og ledd – så vil kroppen takke deg.

[vcex_divider_dots color=»#dd3333″ margin_top=»10″ margin_bottom=»10″]

Lurer du på hvor vi har klinikker?

[vcex_button url=»https://www.naprapatlandslaget.no/klinikker/» title=»Våre klinikker» style=»flat» align=»left» color=»blue» size=»small» target=»self» rel=»none»]Finn klinikk[/vcex_button]

 

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email