Blogg

Vondt i knærne

Vondt i knærne – hva kan naprapaten gjøre?

Mange mennesker søker i dag om hjelp innen helsetjenesten for besvær i knær og omkringliggende strukturer. Ofte beskriver pasienten smerten som diffus og vanskelig å lokalisere – det gjør ganske enkelt vondt i knærne.

Dersom man ikke har vært utsatt for en ulykke eller falt på knærne, og har akutte besvær når man kommer til sin lege, er det vanlig at man blir anbefalt å ta det rolig en stund og i tillegg ta et par tabletter for å lindre smerten. Er man avhengig av knærne på jobben, får man kanskje sykemelding og må bli hjemme.

Naprapaten er spesielt utdannet i å undersøke og forsøke å finne årsaken til alle former for smerte i ledd og muskler. Mange pasienter som søker naprapat med et smertebilde som beskrevet over kan etter et par behandlinger bli kvitt sine besvær, eller i alle tilfelle utføre sine daglige oppgaver uten smerte.
Det har vist seg at diffus smerte i knærne kommer an på flere forskjellige årsaksmekanismer. Det kan være redusert sirkulasjon til kneet, ubalanse i musklene som er årsak til et for sterkt spenn i muskler og sener rundt kneet eller skadede strukturer i kneet som leder til feilbelastningen.

Naprapaten går dog et skritt lengre og søker til og med årsaken til smerten i fot, hofte eller rygg.  Naprapatens filosofi er at kroppen er en helhet, og deres strukturer påvirker hverandre. For eksempel gir svake ankelledd eller en stiv rygg ofte smerte i knærne. Dette er problem som din naprapat er utdannet for effektivt å behandle.

Det finnes et stort antall årsaksmekanismer som kan ligge bak knesmerter. Dårlig kosthold som igjen ofte gir vektproblemer, for lite mosjon og kroppslig inaktivitet eller dårlige sko er ytterlige årsaker til at man kan får vondt.
Naprapatlandslagets naprapater kan hjelpe deg å komme frem til hva akkurat dine knebesvær kommer fra.

Ikke aksepter smerten, la Naprapatlandslaget hjelpe deg å bli kvitt smerten slik at du kan nyte livet!

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email