Blogg

Bli sterkere til Birken

Vil du bli sterkere til Birken, få en bedre tid og forhindre plager under rennets gang og i etterkant? Her har vi noen øvelser som styrker kroppen din for en bedre prestasjon og for å minske risikoen for skader. Det beste av alt – du kan gjøre dem uten snø!

STARTPOSISJON. ”Wood Chop”: Trening av kjernemuskulaturen er viktig, funksjonen i armer og bein er avhengig (og begrenset) av denne. Spesielt gjelder dette i skisporet, da både armer og bein skal koordineres med et balansemoment. ”Wood chop” integrerer armer og bein, og setter stort krav til funksjonalitet i kjernen. Tyngdepunktet føres fra bein til bein, armene er strake
SLUTTPOSISJON
Gående Utfall med rotasjoner: Fraskyvet på ski er et amputert utfallssteg. Tren utfallsteg med rotasjoner. Dette trener også kjernen og armene. Du fører vekten over fra side til side når du utfører utfallsstegene. Vekten skal over det fremre beinet for optimal diagonaltrening (motsatt blir passgangsmønster).
One Hand Cable Pull on One Foot: STARTPOSISJON: Stå på et ben og trekk kabelen mot deg med motsatt arm. Øvelsen simulerer diagonal-mønsteret, med balansemoment på et ben, og styrking av ”stav-muskulaturen”. Varier gjerne vekt, vinkler og andre faktorer, men å dra fra normal stavhøyde og med nøytralt grep er mest likt ”the real thing”.
SLUTTPOSISJON
”Knuten”: Øker bevegelighet i fremside hoft/ lår og de delene av ryggen som er sentrale i diagonal-gangen.

Lykke til med treningen. For hjelp med optimering ta kontakt med oss her.

Her melder du deg på renn og løp; https://birkebeiner.no/no

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email