Blogg

Naprapatlandslaget Running – Løpekurs

Løpekurs i Stavanger (1 April) og Oslo (3 April).

 

naprapatlandslaget running

 

En kropp som fungerer (og leverer) har en «flyt», det vil si at alle kroppssystemene opererer som de er tenkt, uten hindring. Nervesystemet vil da sende signaler som det skal. Hvordan får man det til? “Naprapatlandslaget Running” er et løpekurs for å lære å løpe naturlig.
Gjennom rett bevegelse vekkes de reflekser som er nedarvet i vårt DNA. Når kroppen beveger seg rett, påvirkes alle systemene i kroppen. Det VIRKELIGE fundamentet for effektiv, sikker løping, er NERVESYSTEMET. Når vi beveger oss (gange og løping) med begrensinger i bevegelsene grunnet gamle kompensasjoner – opprettholder vi feil som skaper feilbelastning. For hvert steg i «gammelt mønster» blir bevegelsen mer inngravert i nervesystemet. Oppgaven under kurset “Naprapatlandslaget Running”, er å få kontakt med det kroppslige feedbacksystemet, og gjennom trening av de grunnleggende motoriske mønstrene og korrigering av disse, få tilgang til de resursene som kroppen huser, men som ikke blir frigjort på grunn av «virus i systemet». “Naprapatlandslaget Running” er «Norton Anti-virus scann» for din kropp.
Spesialistene på bevegelsesmekanikk, naprapat Victor Saxing og naprapat Ole Haslestad, har satt opp løpekurset som er praktisk rettet og er tilgjengelig for alle. Vi analyserer og korrigerer de feil i «programvaren» som opprettholder begrensninger i systemet.

Noen punkter vi kommer til å belyse/ trene på:

 

– Hvordan skal foten settes ned? (rett frem, legg merke til de som løper og hvordan foten settes ned (ofte) på utsiden, gjerne med en «sveivende» bevegelse med underbeinet grunnet feil i mekanikken i mage/ rygg)

– Bevegelse av hoftene

– Armenes posisjon i pendlingen (se rundt deg på folk som går/ springer, og legg merke til asymmetrien, og at arme(e) pendler inn foran kroppen, en kompensasjon for dårlig bevegelse)

– Skuldrenes innvirkning på løping

– Spenningsforholdet i kjeven og nakken for en fri kropp (for høy spenning skaper forandring i hele bevegelseskjeden)

 

Stavanger: Tirsdag 1 april kl. 18.00 – 19.30 (Gamle Stavanger Stadion, oppmøte hovedinngangen).

 

Oslo: Torsdag 3 april kl. 18.00 – 19.30 (Frogner parken, oppmøte ved parkeringsplassen mellom Bislett Stadion og parken)

 

Pris: 500 kr (kunde/ pasient hos Naprapatlandslaget: 100 kr)

Du stiller opp i treningstøy.

Påmelding:

Stavanger: Victor Saxing

Oslo: Ole Haslestad

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email