Blogg

Trend: Aktiv ferie

Naish SUP, AIR Series

Endelig. Snart tid for ferie. Sol og sommer, slappe av med en is og en god bok på stranden. Kvalitetstid med familie og venner. Et nødvendig mentalt avbrekk fra hverdagen. Ferietid kan brukes til så mangt. Men best utbytte av ferien får man når man kombinerer den med aktivitet, skal vi tro den voksende trenden av mennesker som bruker ferien til å sykle, svømme, klatre, surfe, spille golf eller gå på vandring. Henrik Andersson og Ole Haslestad fra Naprapatlandslaget ble med Fluid sine teamkjørere verden rundt for å serve kroppene deres innimellom kite-øktene, og ble selv hektet på kiting på kjøpet. Som helseeksperter slår de et slag for en aktiv ferie.

TILBUD: For å hjelpe deg på veien kan du ta del av følgende tilbud:

Camp Fluid: Mer vannsport til folket: Dra på camp – få med deg 4 stykker og få oppholdet gratis selv (les mer her. eller send mail til mail@fluid.no)

Naprapatlandslaget Oslo: Halv pris på første konsultasjon (Ordinær pris 650 kr), oppgi koden ”aktiv ferie” og få førstegangskonsultasjon for 325 kr (gjelder nye kunder). Finn din nærmeste klinikk her.

IMG_3821

”Agurker på øynene og leire i ansiktet i all ære, velvære oppnår man best med bevegelse og noe godt i glasset etterpå” sier Henrik. Han har akkurat avsluttet en tur med sti-sykkelen i marka. Den svenske naprapaten jobber med muskel-og leddplager som spesialitet, og melder om positive effekter av å bevege seg i ferie. For da kan man i hvert fall ikke skylde på tidsklemma. Det viktigste er å bevege seg på en eller annen måte, sier Henrik. Men å kombinere bevegelsen med det sosiale er selve nøkkelen til suksessen med aktiv ferie, melder han. ”Vi beveger oss i dag for lite. Stolen har blitt den nye røykingen, og bidrar til problemer med hjerte og kar, fedme, diabetes og generelle muskelplager. Bevegelse har en rekke positive effekter, både på kroppen og toppen. I tillegg kan det skape en flott ferieopplevelse, der hele familien eller vennegjengen gjør noe sammen, istedenfor at alle sitter med hodene sine ned i skjermen. Aktiv ferie er ofte sosial ferie”.

IMG_2365

 

Populære aktiviteter i dag er golf, sykling, surfe-turer og klatring. I Oslofjorden ser man stadig flere på så kalte SUPs – stand up padle boards. Dette er lange surfebrett som ble tatt i bruk Maui på Hawaii for hundrevis av år siden, og som de siste årene har funnet veien til Skandinavia. Den norske skjærgården kan ikke by på Muai-anske bølger å leke seg i , men det er en fin naturopplevelse, og fin trening for balansen, og for å styrke skuldre og kjernemuskulaturen, sier Henrik. Han står opp på det lange brettet og padler seg fra Huk mot Aker Brygge for et glass og en kurv med reker. ”Balanse skapes lett med litt aktivitet på feriedagen”, smiler han. Å det er lett å forstå at Henrik og de andre i gjengen har et annet modus når de setter seg ned på Brygga enn de som ankommer med trikken. De deler noe felles, en interesse for det aktive liv. Og de har ikke dårlig samvittighet når de hopper av brettene og bestiller is med multiple kuler, før de setter seg på B.A.R. på Tjuvholmen for litt ”social eating”. Det er lett å se at den aktive gjengen ikke plages av kaloriene de nyter denne sommerkvelden.

IMG_2484

Men å trene i ferien….., er det ikke deilig å bare kunne slappe av, spør vi?

 

”Man skal absolutt finne feriemodus i hodet”, kommer det kjapt. ”Men en time tre med bevegelse på en hel dag er lett å få til, og det skaper en fin modus for resten av dagen også”, kan de fortelle. Foruten naprapaten Henrik, er det også en lege med på padle-turen. De kan begge slå et slag for litt trening eller aktivitet i løpet av feriedagen. Fordelene er mange; en mer velfungerende kropp, en pause fra den digitale oppkoblingen, sosialt og moro.

bild

Dagens økonomi og fokus på helse og velvære gjør at stadig flere velger å kaste seg på et surfe-kurs, en kite-camp, en golf-tur eller sykle Rallarveien. ”Det er billigere enn en tur til Marbella, og mer givende på alle måter”, melder Henrik entusiastisk. Han er tydelig begeistret for å funnet ”sonen” i ferien sammen med vennene. Og det er lett å forstå når man ser dem. De kaster seg ut i vannet, og padler videre ut i Oslofjorden, solbrune og friske. En sykkeltur til Frankrike og kite-camp i Portugal står også på tur i sommer.

 

Er denne livsstilen forenlig med ”ferie-fyll”, spør vi gjengen, med glimtet i øyet.

bild

”Vi gjør alt vi har lyst til”, ler de. Og tillegger; ”…men det er klart, skal du sykle opp til Frognerseteren og droppe ned stiene der med grus, røtter og steiner som følge – ja da vi du gjerne være litt skjerpet. Vi får ta en golf-tur hvis det har blitt litt for moro dagen før…”.

 

Etter en dag med aktiv ferie, ser vi allerede oppsidene med det. En mer vital gjeng skal du lete lenge etter!

 

/OH juni 2014

Del gjerne dette

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email